Skip to content

Om Oss

Menns helse og testosteronnivå

Hvilke sammenhenger finnes det mellom menns helse og testosteron i kroppen?

Mange menn verden over opplever helserelaterte plager som kan kobles opp mot synkende testosteronnivå i kroppen. Disse kan utarte seg forskjellig fra mann til mann, men det finnes mange likheter. Det kan være ting som:

● ereksjonsvikt
● mindre kjønnsdrift
● slapphet
● irritabel/kort lunte
● dårligere prestasjon på trening
● hjerteproblemer og diabetes
Hva defineres som lavt testosteronnivå?

Definisjonen på lavt nivå av testosteron varierer, men det er gjerne flest som setter en grense ved 8 nmol/L for å vise til testosteronmangel, men symptomer kan allerede vise seg ved nivåer som 10 – 12 nmol/L. Oppdager man at flere av disse symptomene opptrer samtidig, bør man oppsøke legehjelp. Dersom testosteronmangel blir påvist (som kan skyldes av flere årsaker), vil man bli henvist videre til urolog for nærmere undersøkelse og hjelp.
Hvordan kan disse plagene utarte seg?
De overnevnte plagene kan sammen føre til alvorlige plager som depresjon og vektøkning som igjen kan føre til diabetes og hjerteproblemer. Derfor er det viktig å ta testosteronmangel eller testosteronsvikt, som det også kalles, alvorlig. Ved å ta en prat med fastlege eller ved å søke om informasjon på nettet kan man finne mye klokt om viktigheten med testosteron. Det er ikke bare en gimmick og det dreier seg heller ikke kun om å opprettholde en maskulin identitet. Det som det dreier seg om er mannens helse.

testosteron

Testosteron er viktig

Forskning viser at det å ha tilstrekkelig testosteron er veldig viktig for menns helse. Flere av disse plagene kan tyde på at det er et alvorlig problem, og det må tas alvorlig. Det finnes hjelp, midler og medisiner som kan bidra til å gjenopprette balansen, og få deg til å føle deg ung og frisk igjen. Ikke nøl, men kjenn etter. Bare du kan ta stegene for å få tilbake testosteronen!